Houston zaustavio LeBrona
Yao Ming bolji od LeBrona Jamesa

NBA sezona

Houston zaustavio LeBrona

Ekipa Houston Rocketsa zaustavila je LeBron Jamesa i upisala veliku pobjedu protiv Cavaliersa.
Iako su nastupili bez svog najboljeg igrača koji je operisao koljeno i okončao sezonu (Tracy McGrady) Rocketsi su Jamesa limitirali na 21 poen i samo jedan skok.

Prvo ime bio je Yao Ming koji je uz 28 poena dodao 8 skokova, a odlično ga je pratio Lusi Scola (14 p, 9 sk.). Najzapaženiji u poraženom timu bio je Mo Williams (21).

Veliki broj koševa postignut je u meču Lakersa i Sunsa (132:106). Phoenix  bez Nasha nije mogao parirati raspoloženim domaćinima koje je predvodio Kobe Bryant (22 p, 8 as.). Zapažen učinak ostvarili su Odom (23 p, 9 sk.) i  Gasol (16 p, 9 sk.).
Lenardo Barbosa sa 18 koševa, 6 skokova i 7 asistencija bio je najbolji igrač Sunsa, a Shaquille O'Neal dodao je 12 ubačaja i 7 osvojenih lopti.

Rezultati
Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 93:74, Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 132:106.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.