Howard konačno uzvratio

Howard konačno uzvratio

Trzavice na relaciji Shaq O'Neal-Dwight Howard se nastavljaju. Sve je počelo nakon što se Howard za vrijeme NBA All Star vikenda 2008. godine pojavio kao Clark Kentov alter ego, naravno pogađate, Superman. To je bilo dovoljno da se veliki Shaq uvrijedi, jer je mnogo prije tog nastupa Howarda, sebe proglasio Superman-om NBA lige.

Shaq je otišao tako daleko, pa je nakon konferencije za novinare održane u Orlandu 2008. godine, povodom njegovog penzionisanja, djelio majice na kojima je pisalo „Pravi Superman“, čak je i njegov tadašnji suigrač iz Clevelanda i jedan od najboljih igrača današnjice LeBron James branio Shaqa. „To je definitivno njegov nadimak i činjenica da su sada svi počeli Dwighta zvati tako mu pomalo smeta.“, kazao je James.

Godinama je na silna provociranja i uvrede Howard šutio, ali ovaj put konačno je uzvratio Shaqu. Nakon izjave O'Neala da je Brook Lopez, saigrač našeg Mirze Teletovića bolji od njega i da je uz Bynuma najbolja petica lige, Howard je napokon progovorio.

„Shaq je odigrao svoje, vrijeme je da nastavi dalje. Mrzio je kada su stariji igrači komentarisali njega i njegovu igru, a sada on radi to isto. On je svoje u ovoj ligi odradio, neka se opusti i uživa, njegovo vrijeme je isteklo“, rekao je Howard. Lakersi će dres sa brojem 34 koji je nosio Shaq penzionisati u aprilu, a ceremoniji će naravno prisustvovati i O'Neal. Bit će to zanimljiv susret dva Superman-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.