Howard sredio San Antonio, novi poraz Lakersa

NBA liga

Howard sredio San Antonio, novi poraz Lakersa

Edmir Škorić

Nekoliko zanimljivih mečeva odigrano je u NBA ligi u noći sa utorka na srijedu...

New York Knicksi su vezali i treću pobjedu. U Madison Square Gardenu su sa 114:88 savladali Boston Celticse. Predvodio ih je, naravno, Carmelo Anthony sa 'samo' 24 poena i 9 skokova. Jeremy Tyyler i J.R. Smith ubacili su po 17, Tim Hardaway 16. Jeff Green je bio najbolji u Celticsima sa 14 poena.

Houston Rocketsi su na svom parketu, rezultato 97:90, savladali San Antonio Spurse u derbiju Zapadne konferencije. Izabranici Gregga Popovicha doživjeli su drugi uzastopni poraz nakon što su prethodno izgubili od Miamija.

Dwight Howard je bio neumoljiv kod Raketa sa 23 poena i 16 skokova. Terrence Jones je imao učinak od 21 poen i 9 skokova, Jeremy Lin 18 poena i 8 asistencija. Treba napomenuti da je Houston nastupio bez svog najboljeg igrača Jamesa Hardena.

Indiana je sa 104:92, očekivano, slavila protiv Lakersa u Los Angelesu. Gomilaju se porazi Lakersa, koi su pretposljednja momčad na Zapadu, dok je Indiana na vrhu Istoka. Pau Gasol je bio prvo ime utakmice sa 21 poenom, no to Lakersima nje pomoglo. I Jodie Meeks je ubacio 21 kod domaćih. David West (19), Lance Stephenson (15) i Paul George (14) bili su bolji od ostalih u Pacersima.

Washington Wizardsima je pripala uzbudljiva završnica u Oaklandu protiv Golden State Warriorsa (88:85). Sjajni Bradley Beal (20), Nene Hilario (16) i John Wall (15) predvodili su Wizardse do pobjede. Stephen Curry je ubacio 23 za svoju momčad. 

Memphis je slavio u Portlandu sa 98:81. Zach Randolph je ubacio 23 poena uz 10 skokova. LaMarcus Aldridge kod Trail Blazersa 27 uz 16 skokova. Detroit je bio bolji od Orlanda (103:87), dok je New Orleans došao do pobjede u Clevelandu (100:89).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.