Hrabri Warriorsi izjednačili rezultat protiv Spursa

Golden State slavio protiv Mamuza

Hrabri Warriorsi izjednačili rezultat protiv Spursa

Sinoć je na NBA parketima odigran samo jedan susret. Golden State Warriorsi su slavili protiv San Antonio Spursa i izjednačili rezultat u seriji na 2:2.

Susret su bolje otvorili Spursi. Gosti su nakon prvih 12 minuta susreta vodili rezultatom 26:19. Nastavio je San Antonio sa odličnom igrom i u nastavku prvog poluvremena, pa su Mamuze na odmor otišle sa osam poena viška. 

 

U nastavku susreta budi se Golden State. Ekipa iz Oaklanda je zaigrala mnogo bolje i došla do egala, ali su ipak košarkaši San Antonia u posljednjih 12 minuta ušli sa dva poena viška. 

 

Imao je San Antonio prednost do samog kraja, ali je borbena ekipa Warriorsa još jednom uspjela doći do izjednačenja, imali su Curry i društvo i napad za pobjedu, ali je utakmica ipak otišla u produžetak. 

 

U dodatnih pet minuta jako loša igra gostiju. Spursi nisu mogli pronaći put do koša što su Warrirosi znali iskorisiti. Domaćin je slavio 97:87. 

 

Najefikasniji u redovima Warriorsa bio je Barnes sa 26 poena, dok je Jack dodao 24. Curry koji je igrao povrijeđen dodao je 22 poena. Kod gostiju 21 poen postigao je Ginobili. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.