Hrvatski derbi pripao Ciboni

ABA liga

Hrvatski derbi pripao Ciboni

M. Šljivak

Košarkaši Cibone savladali su večeras u 22. kolu ABA lige u velikom hrvatskom derbiju ekipu Splita rezultatom 81:73.

Prva četvrtina nije donijela naročito lijepu košarku. Cibona je bila nešto uspješnija, te su ovaj dio igre riješili u svoju korist 16:11.  Vodila je Cibona i do kraja prvog poluvremena, a na veliki odmor su otišli vodstvom od devet poena razlike 34:25.

Održavali su Cibosi prednost tokom treće četvrtine. Nisu dopuštali Splitu da se previše približi, a u posljednjih deset minuta se ušlo sa plus osam za Cibonu 55:47.

Serijom 7:0 Split je otvorio posljednju dionicu, te su došli na samo poen zaostatka 55:54. Ipak, Cibosi su potom ponovo preuzeli igru u svoje ruke, te su na kraju došli do sigurne pobjede.

Andrija Žižić je predvodio Cibonu sa 20 poena, Strawberry je dodao 18, a Blassingame 17 peona, Kod Splita Vukušić je ubacio 18, a Sobin 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.