Hukić i Bajramović korak od Eurolige
Hukić se već izborio za veliku minutažu u novom klubu

Euroliga

Hukić i Bajramović korak od Eurolige

I u revanš mečevima prvog kola kvalifikacija za Euroligu sve pobjede su ostvarili domaći timovi, ali je razlika u tome što su ovaj put domaće momčadi upisale ubjedljive pobjede za razliku od prvih utakmica kada je najveća razlika bila pet poena. Četiri pobjednika prvog kola  međusobno će u narednom krugu odlučiti ko će popuniti preostala dva slobodna mjesta u Euroligi.

Jasmin Hukić je s 5 poena i 3 skoka sudjelovao u pobjedi svog Benettona nad latvijskim prvakom Ventspilsom od 88:76. Talijanska momčad je tako uspjela dostići razliku Ventspilsa od pet poena ostvarenu prije tri dana  Rigi.

Benetton su do pobjede predvodili Daniel Hacket sa 22, Neal s 15 i Sandro Nicević sa 14 poena. Jasmin Hukić je na parketu proveo 23 minute i 57 sekundi, što je izuzetno dobro s obzirom da se radi o novom igraču u timu. Mareks Jurevicus je sa 16 poena bio najbolji igrač poraženog tima.

I drugi naš igrač bio je uspješan. Kenan Bajramović je s berlinskom ALBOM bio bolji od francuskog Le Mansa rezultatom 77:62 što je bilo i više nego dovoljno za dostizanje razlike minus jedan iz prvog meča.

Bajramović je igrao 12 minuta, a postigao je kao i Hukić 5 poena i ostvario je 2 skoka i 1 asistenciju. Najbolji pojedinci u redovima njemačke momčadi bili su Julius Jenkins i Rashad Wright sa po 12 poena, dok je kod Le Mansa najbolji bio Dewarick Spencer sa 16 poena. Joao Batista i Marc Salyers ubacili su po 15 poena.

Maoussi nije imao problema do dostigne dva poena zaostatka protiv Arisa. Maroussi je slavio s visokih 89:60 i došao na samo korak od plasmana u Euroligu. Dvojac domaćih Michalis Pelekanos i Billy Keys sa po 18 poena bio je nezaustavljiv za igrače Arisa kod kojeg su najbolji pojedinci bili Nikos Hatzivretas i Keydren Clark sa po 15 poena.

Francuski viceprvak Orleanaise napravio je veliki korak ka svom prvom nastupu u najjačem evropskom takmičenju domaćom pobjedom nad belgijskim prvakom Charleroijem 81:56.

Ryvon Covile je sa 17 poena bio najbolji igrač pobjedničkog tima, a vrlo dobre partije odigrali su i Cedrick Banks sa 15 i Justin Doellman sa 11 poena. Kod Charleroija najbolji su bili Jerry Johnson s 15 i Justin Hamilton s 10 poena.

Rezultati:

Orleanaise – Charleroi 81:56
Benetton – Ventspils 88:76
ALBA Berlin – Le Mans 77:62
Maroussi – Aris 89:60

Parovi drugog kola:

Benetton – Orleanaise
Maroussi – ALBA Berlin

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.