Hukić odličan, ali ostao bez Eurolige
Jasmin Hukić je odigrao odlično, ali njegov Benetton nije uspio

Euroliga

Hukić odličan, ali ostao bez Eurolige

Završene su kvalifikacije za popunu mjesta u Euroligi. Grčki Maroussi i francuski Orleanaise izborili su dva dodatna mjesta u najjačem klupskom takmičenju. Naši predstavnici Kenan Bajramović i Jasmin Hukić nisu uspjeli da se plasiraju u grupnu fazu Eurolige.

Bajramovićeva ALBA je uspjela slaviti nad Maroussijem 75:70, ali su ostali kratki za četiri poena, s obzirom da su Grci slavili u prvom duelu sa devet koševa razlike. ALBA je predvođena publikom u Berlinu bila vrlo blizu, ali su igrači Maroussija ipak za nijansu bili bolji.

Najbolju utakmicu od svog dolaska u Berlin odigrao je Julius Jenkins koji je ubacio 32 poena, Immanuel McElroy je ubacio 13 poena i imao je 7 skokova, dok je naš Kenan Bajramović za 20 minuta, koliko je proveo na parketu, postigao 2 poena i izgubio tri lopte.

Kod novog Euroligaša najbolji su bili Billy Keys sa 17 poena i Marios Batis sa 15 poena. Michalis Pelekanos je odlično zaustavljen od igrača ALBE, tako da nije uspio postići ni jedan poen.

Benetton je ostvario pobjedu od dva razlike (82:80) u gostima u Francuskoj kod Orleanaisea, ali je to bilo nedovoljno s obzirom da su Francuzi slavili u Trevisu sa devet koševa razlike. Francuski klub je ostvario najveći uspjeh u klupskoj historiji plasiravši se u grupnu fazu najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

Jasmin Hukić je odigrao vrlo dobru utakmicu u dresu Benettona postigavši za 28 minuta na parketu 10 poena, 9 skokova i 2 asistencije. U Hukićevu timu najbolji su bili Gary Neal sa 29 poena, a vrlo dobro je odigrao i Sandro Nicević sa 16 poena i 7 skokova.

Austin Nichols i Adrien Moerman sa po 15 poena bili su najbolji pojedinci poraženog, ali ipak na kraju slavljeničkog tima. Cedrick Banks sa 14 poena odigrao je vrlo dobru utakmicu.

Rezultati:

ALBA – Maroussi 75:70 (70:79)
Orleanaise – Benetton 80:82 (82:73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.