Hukić priželjkuje pobjedu u «Pioniru»
Jasmin Hukić predvodio Union Olimpiju u "Pioniru"

Regionalna košarkaška NLB liga, 22. kolo

Hukić priželjkuje pobjedu u «Pioniru»

Derbi 22. kola regionalne košarkaške NLB lige odigraće u Beogradu stari rivali Partizan i Union Olimpija, ekipe koje se poznaju dugi niz godina još iz vremena bivše lige SFR Jugoslavije.

Oba tima standardni su učesnici Eurolige, ali u posljednje vrijeme mnogo više uspjeha imaju Beograđani, dok se «zmajčeki» zaustavljaju već u prvoj fazi takmičenja.

«Kada nosiš dres Partizana u svakoj utakmici ideš na pobedu, bez obzira ko bio na drugoj strani. Cele sezone igramo u jakom ritmu, ali smo spremni za Olimpiju. Znamo da nas čeka još jedna teška utakmica protiv iskusnog tima, euroligaša. Olimpija je odlično pokrivena na svim pozicijama, sa dosta iskusnih igrača poput Jasmina Hukića, a mnogo su dobili i angažovanjem Alekseja Nešovića», kazao je Novica Veličković, krilni centar Partizana.

Olimpija je nakon male krize vratila mir među igrače, a trijumf nad Bosnom pokazatelj je izlaska iz krize.
«Partizan je prilično umoran nakon meča sa Unicajom, a pomalo i euforičan s obzirom da su napravili sjajan rezultat. Naravno da će biti jako teško slaviti u 'Pioniru', ali smo sposobni iznenaditi. Poraz ne bi bio katastrofa, a pobjeda bi nam dala krila», naglasio je Jasmin Hukić, kapiten bh. reprezentacije, koji protiv Partizana nije nastupio u prvom dijelu sezone zbog povrede koljena.

Važan duel odigraće Crvena zvezda u Domžalama. Nakon kiksa od Hemofarma u Eurocupu «crveno-beli» nemaju pravo na još jedan loš rezultat u NLB ligi s obzirom da bi ugrozili drugu poziciju i plasman na Final-four.
»Čeka nas možda i ključnih utakmica za konačni plasman. Helios je veoma nezgodna ekipa, pogotovo na svom parketu. Tamo su već pali Zadar i Budućnost, timovi koji pretenduju na najviši plasman. Respektujemo rivala, ali kako god znamo i umijemo moramo da dođemo do pobjede i popravimo utisak sa gostovanja Hemofarmu», istakao je Elmedin Kikanović, krilni centar Beograđana i bh. reprezentativac.

Još jedan zanimljiv duel u 22. kolu odigraće u Zadru domaći sastava i Budućnosti, a Cibona protiv Splita ima imperativ pobjede ukoliko želi ostati na 4. mjestu.

Parovi 22. kola
Partizan - Union Olimpija (16), Zadar - Budućnost m:tel (19.15), Helios Domžale - Crvena zvezda (20), Krka - Zagreb CO (20), Hemofarm STADA - FMP (20.15), Cibona - Split CO (18).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti