I Angolci kompletirali roster za Mundobasket

Iskusni sastav afričke reprezentacije

I Angolci kompletirali roster za Mundobasket

Kako se približava početak košarkaškog Svjetskog prvenstva koje će se od 31.08 do 15.09. igrati u Kini tako malo pomalo iz tabora reprezentacija učesnica dolaze vijesti o konačnim sastavima za predstojeću svjetsku smotru. 

Košarkaški Savez Angole je na službenim stranicama obavijestio javnost o dvanaest košarkaša koje je izabrao 43-godišni izbornik ove afričke selekcije Amerikanac Will Woigt.

Jose Antonio, Olimpio Cipriano, Leandro Jacques Conceicao, Gerson Domingos, Jerson Lukeny Goncalves, Valdelicio Joaquim, Hermenegildo Mbunga, Eduardo Mingas, Carlos Morais, Reggie Moore, Yanick Morais i Leonel Paulo branit će boje ove nekadašnje portugalske kolonije na SP na kojem će igrati u skupini D sa Srbijom, Italijom i Filipinima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi