I Boris Diaw se vraća u Evropu?

I Boris Diaw se vraća u Evropu?

Midhat Šljivak

Lock-out u NBA ligi natjerao je mnoge košarkaše koji su igrali u najjačoj ligi svijeta, da se presele u Evropu.

Odluku o povratku u Evropu, mogao bi uskoro donijeti i krilni centar francuske reprezentacije Boris Diaw (203cm 29god.). On je na svom Twitter profilu objavio kako će se vjerovatno vratiti na Stari kontinent, i to u ekipu Boredauxa, gdje je i napravio prve košarkaške korake.

Inače, Diaw obavlja i funkciju predsjednika tog francuskog tima koji se takmiči u Pro B ligi, a u proteklim godinama je uložio dosta novca u svoj tim kako bi što prije došli do elitnog društva francuske košarke.

Diaw je trenutno član Charlotte Bobcatsa, a u NBA ligi nastupao je još za Atlanta Hawkse i Phoenix Sunse, te je u preko 600 odigranih utakmica bilježio prosječno 9,8 poena 4.9 skokova i 4 asistencije po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti