I Bremer na Final Fouru
Trijumf Triumpha

Bremer, Mujezinović i Radojević na FF

I Bremer na Final Fouru

M. Maksimović

Sadašnji reprezentativac BiH, Ernest Bremer se pridružio bivšim Harisu Mujezinoviću i Aleksandru Radojeviću u završnici FIBA Eurochallenge Cupa. Ekipe ruskog Triumpha i francuskog Choleta su pobjedama u trećim utakmicama četvrtfinala, osigurale nastup na završnom Final Four turniru .

Triumph je u tri utakmice eliminisao Ural, u trećoj je bilo 78:63. Nakon neočekivanog poraza u prvoj utakmici, ekipa Stanislava Eremina se probudila na vrijeme, pa je sa kombinovanih 41 razlike u naredne dvije stradao Urala. U trećoj utakmici, Marque Perry je u pobjedničkoj ekipi ubacio 19 poena, Sergej Toporov je dodao 15. Bremer je za 29 minuta na parketu ubacio 2 poena, ali je zato imao šest asista uz tri skoka. U sastavu Urala, čak 33 poena je ubacio Darius Washington.

Cholet je eliminisao u trećoj utakmici Ukrajinski KIjev koji je završnicu sezone dočekao u velikim finansijskim problemima. Francuzi su plasman na Final Four osigurali serijom 8:1 u završnici utakmice, na kraju su slavili 80:74. Prvo ime u domaćem sastavu je bio Rodrigue Beaubois koji je pogodio pet trica, koji je podijelio pet asistencija te je ukupno postigao 24 poena. U ekipi Kijeva, Artur Drozdov je utakmicu zaključio sa  26 poena, ali ni to nije pomoglo ekipi Saše Obradovića.

Rezultati:
Triumph - Ural 78:63 (2-1)
Cholet - Kijev (80:74 (2-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.