I Litvanija osigurala Svjetsko prvenstvo

Dramatična pobjeda nad Nizozemskom donijela Litvancima SP

I Litvanija osigurala Svjetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Litvanije osigurala je učešće na predstojećem SP budući da su večeras u drami na svom parketu savladali reprezentaciju Nizozemske nakon dva produžetka rezultatom 95:92.

Sjajnu utakmicu odigrali su večeras Litvanci i Nizozemci i da su gosti odnijeli pobjedu ne bi bilo nimalo nezasluženo jer su igrali sjajno protiv Litve koja je bila izraziti favorit. 

Čak dva produžetka su trebala Litvancima za pobjedu koju je donio playmaker Mantas Kalnietis trojkom 4,2 sekunde prije kraja drugog produžetka. Kalnietis je ujedno bio i najbolji igrač Litvanaca s 21 košem dok su po 14 dodali Lekavičius i Bendzius. Nizozemce su predvodili Kloof sa 19 i Van Der Mars sa 16 ubačaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi