Ibaka spreman na promjenu: Houston, Toronto ili Miami?

Napušta Orlando

Ibaka spreman na promjenu: Houston, Toronto ili Miami?

E. Škorić

Španski košarkaš porijeklom iz Konga, Serge Ibaka, spreman je na promjenu sredine.

Ibaka je trenutno u Orlandu, ali od 1. jula postaje slobodan agent i navodno je spreman da napusti redove Magica. Ipak, Ibaka će najvjerovatnije i prije ljeta promijeniti sredinu, pa bi u nekom trejdu mogao da napusti Orlando. 

Nekoliko se klubova zanima za španskog reprezentativca, a najizgledniji je prelazak u Houston Rocketse. Tim iz Texasa predvođen Jamesom Hardenom ove sezone briljira, mašta se i o titulu, pa bi to bio veliki plus za Ibaku.

On bi ojačao igru Rocketsa u reketu, no pitanje je koga Rocketsi mogu da ponude Orlandu u zamjenu za Ibaku, koji je ranije igrao u Oklahomi.

Pored Houstona za Ibaku se ozbiljno zanimaju istočni klubovi Toronto i Miami. Ibakin Orlando je na dnu tabele, njemu je potreban novi izazov i koga god da izabere, sigurni smo da neće pogriješiti. No, pitat će se nešto i Orlando, barem do 23. februara, do kada je rok za trejdove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi