Igmanu titula u godini osnivanja

Košarkašice Igmana nove premijerligašice

Igmanu titula u godini osnivanja

Ženski košarkaški klub Igman osvojio je titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i postao novi član Premijer lige BiH. Uspjeh je veći ako se zna da je ekipa iz Istočne Ilidže osnovana 2008. godine, odnosno, da su njene igračice u debitantskoj sezoni došle do krune.

"Ideja o osnivanju ŽKK ’’Igman’’ rodila se u vrijeme izgradnje Sportske dvorane u Kasindolu 2007. godine. U prvoj godini rad se bazirao na omladinskoj školi košarke za djevojčice, a seniorska ekipa je oformljena prošle jeseni. Djevojčice su radile godinu dana i prošle jeseni smo iskoristili povoljan momenat i prijavili se za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske. Uvidjeli smo da na ovom prostoru nedostaje ženskih kolektivnih sportova i ispostavilo se da smo napravili dobar potez. Već u debitantskoj sezoni osvojili smo titulu.", rekao je trener Igmana Zoran Šehovac.

Lična karta:
Naziv kluba: ŽKK Igman
Osnovan: 2008. godine
Klupska boja: crvena
Uspjesi: Prvak Republike Srpske 2008/09
Predsjednik: Nebojša Đorem
Trener: Zoran Šehovac
Igrački kadar:
Amela Kurtić, Bosiljka Curović, Ivana Tepavćević, Milica Simić, Nikolina Glavaš, Svjetlana Ilić, Šejla Sofović, Milica Starović, Lara Lazić, Dajana Kljajić, Vanja Šaponjić, Dajana Stanić, Aleksandra Pavlović, Eldina Memić, Samra Omerbašić, Vanesa Bradara, Maja Bijedić, Kanita Mukanović.
Ekipa je sastavljena od uglavnom iskusnih košarkašica koje iza sebe imaju premijerligaške nastupe.

"Igrački smo se ojačali iz sarajevskih klubova Željezničara, Draversa, Sparsa i mostarskog Zrinjskog. Uz par košarkašica iz sopstvenog pogona uspjeli smo da ostvarimo klupske ambicije u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni. Bilo je planirano da Prva liga Republike Srpske broji osam klubova, ali su na kraju ostali samo oni najkvalitetniji. U takvoj konkurenciji  uspjeli smo da pokažemo svoj kvalitet i sasvim zasluženo osvojimo titulu prvaka. Imali smo osnovne uslove za rad i moram da se zahvalim opštini Istočna Ilidža koja nam je pružila maksimalnu podršku. Vratili smo to na najbolji način jer smo postali prva premijerligaška ekipa u našoj opštini.", rekao je Šehovac.

Jedna od najboljih košarkašica u timu Igmana bila je Bosiljka Curović. U dosadašnjoj karijeri nastupala je za crnogorske klubove Bijela i Herceg Novi, izvjesno vrijeme provela je u Hemofarmu, te Željezničaru i Draversima. U Igman je stigla iz Zrinjskog, a u svojoj bogatoj karijeri zabilježila je i nastupe za kadetsku reprezentaciju SR Jugoslavije. U periodu od 2002 do 2007. godine nosila je dres seniorske selekcije BiH. U drugoj finalnoj utakmici pjel ofa Prvenstva Republike Srpske postigla je 27 koševa i predvodila svoj tim do pobjede.

Bosiljka-CurovicBosiljka Curović, bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine"Prije svega da kažem da tih 27 poena ne bi postigla da nije bilo dobre koordinacije u cijelom timu. U Prijedoru smo zasluženo slavile i osvojile titulu bez majstorice. Ali, moram da naglasim da smo cijelo Prvenstvo odigrale uz jak kolektivni duh. Ova ekipa Igmana ima realne šanse da se iduće godine nađe u sredini tabele Premijer lige BiH. Uz minimalna pojačanja mogle bi se naći i u samom vrhu. Najbitnije je da ovaj tim koji je osvojio Prvenstvo Republike Srpske ostane na okupu i onda neće biti problema ni u višem rangu takmičenja u kojem ne želimo epizodnu ulogu.", rekla je iskusna Bosiljka Curović.

Kapitensku traku nosila je Aleksandra Pavlović koja je svojevremeno bila juniorska reprezentativka BiH. Košarku je počela da igra u Vlasenici, a u Igman je stigla iz Željezničara.

"Utakmice su bile naporne, ali upornim i marljivim radom s našim trenerom Zoranom Šehovcem smo stigle do Premijer lige. Moje ambicije su da ostanem u Igmanu i da naredne sezone nižemo uspjehe u Premijer ligi BiH. Atmosfera u ekipi je pobjednička i mislim da će uprava kluba dati maksimalnu podršku ovoj ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.