Igrači Kosova stigli u Sarajevo i teško poraženi u prvom meču

Češka je prejaka, sutra protiv BiH

Igrači Kosova stigli u Sarajevo i teško poraženi u prvom meču

M. Šljivak

Košarkaši Kosova do 17 godina konačno su doputovali na EP B divizije u Sarajevo nakon ogromnih problema sa izdavanjem viza i ulaskom u našu zemlju.

Mladi kosovski košarkaši su večeras odigrali i prvi meč, ali su doživjeli pravu katastrofu u meču protiv Češke u kojem su poraženi rezultatom 103:54.

Nisu igrači Kosova imali šanse u ovom duelu. Česi su dominirali od prve do posljednje minute i na kraju su upisali trijumf od 49 poena razlike.

Kristian Kocab je sa 19 poena predvodio Češku, a kod Kosova se istakao Donat Rexhepi sa 17 poena. Dvocifren je bio i Don Polloshka sa 12 koševa.

Kosov sutra igra zaostalu utakmicu prvog kola protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi