Ikonić i Domercant idu dalje
Goran ikonić

Završen prvi krug takmičenja

Ikonić i Domercant idu dalje

M. Maksimović

Utakmicama 6.kola zaključen je prvi dio takmičenja u Eurochallenge kupu. U nastavku ćemo među 16 najboljih imati Henryja Domercanta, Gorana Ikonića, odnosno Borisa Rothbarta i Veselina Petrovića.

Spartak je prvi krug zaključio sa omjerom 5:1, petu pobjedu je ekipa Henryja Domercanta ostvarila protiv Nizhnyja Novgoroda 92:83 i opet je Domercant bio najbolji sa 23 poena,4 skoka i 4 ukradene lopte za 35 minuta koliko je proveo na parketu. U nastavku takmičenja će Spartak igrati protiv Maccabi Haife, sastava za koji igra nekadašnji igrač Borca Boris Rothbart, Lukoila te još jednog klub iz Izraela, Barak Netanya.

Krka je raspoređena u grupi J nakon pet pobjeda i jednog poraza u prvom krugu.Na kraju je Krka savladala i Telekom Baskets 70:65, predvođena raspoloženim Goranom Ikonićem. Ikonić je za 22 minute postigao 15 poena, sakupio je četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.Pored Krke u grupi J će igrati Antwerpen, Pinar Karsiyaka i Dexia.

Ostende, Veselina Petrovića je trijumfom nad Dexijom 75:67 osiguralo prvo mjesto.Petrović je igrao 22 minute, u svoju statistiku je dodao šest poena i pet skokova. Khimik Yuzhny Edina Bavčića je posljednji u svojoj grupi. Deutsche Bank Skylinersi su nadigrali Ukrajince 72:60.Bavčić je ubacio pet poena uz pet skokova za dvadeset minuta.

Lugano Basket Slaviše Pantića je zapeo u Sofiji, bilo je 90:81,Pantić nije nastupio u ovom susretu.Belgacom Liege je ostao zamalo kratak u grupi D.Pred svojim navijačima je Liege izgubio od Norrköpinga 64:70. Andrija Stipanović je sa osam skokova bio prvi skakač domaće ekipe, dok je u napadu zabio šest poena za 21 minutu.

NLB ligaš, Zagreb je potpuno razočarao, u šest utakmici nije zabilježena niti jedna pobjeda. Prostejov je nadigrao ''mrave''86:77,Ante Mašić je sa 11 poena bio u grupi od pet igrača sa deset ili više poena,Halilović se nije niti upisao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.