Ikonić i Krka stigli do finala
Ikonić je uništio Oostende u posljednjoj dionici

Velika partija bh reprezentativca

Ikonić i Krka stigli do finala

M. Maksimović

U finalu Eurochallenge Cupa igrat će Krka Gorana Ikonića i Lokomotiv Kuban.Ikonić je u polufinalu sa svojih 26 poena uništio Ostende,Krka je slavila 79:65,dok e Lokomotiv Kuban nadigrao Spartak Henryja Domercanta 74:64.

Kada pogledate rezultat utakmice Krka - Oostende, stiče se dojam da je sastav Aleksandra Džikića razbio protivnika, rezultatski jeste ali na kraju.Posljednju četvrtinu Krka je dobila sa velikih 15 razlike.

Oostende je od početka utakmice vodio, krenulo je sa 11:4,nakon deset minuta je bilo +5, na poluvremenu također + 5.Krka je definitivno u drugom poluvremenu uhvatila priključak prije nego što je na scenu stupio Goran Ikonić.Na semaforu se čitave dvije i pol minute stajalo 51:50, tada Goran pogađa za dva i vodstvo Krke 53:50.

Niko nije mogao očekivati da će upravo ti poeni biti najava velike serije bh reprezentativca koji je ubacio deset poena zaredom pa je Krka pet minuta prije kraja otišla na 61:52.Do kraja četvrtine Ikonić je dodao još četiri poena za 26 koliko je postigao u ovom polufinala za 32 minute na parketu.Uz raspoloženog Ikonića Christopher Booker je dodao 15 poena 8 skokova, Dušan Đorđević 10 uz 5 asistencija.Caleb Green s 12 i Matthew Lojeski sa 11 poena bili su jedini dvocifreni u domaćoj postavi.


Naša želja da imamo dva igrača u finalu se nije ispunila jer je Lokomotiv Kuban bio bolji od Spartaka 74:64.Lokomotiv je puno bolje otvorio utakmicu,krenuo je sa deset razlike, ali Spartak serijom 7:0 hvata priključak.U nastavku je Spartak hvatao zaostatak, međutim svaki put kada bi Domercant i saigrači stigli na koš ili dva zaostatka,Lokomotiv bi odgovorio serijom, pa se na odmor otišlo sa +11 za Lokomotiv.

Tu svoju prednost u drugom dijelu Lokomotiv je sačuvao bez problema.Jeremiah Massey i Lionel Chalmers su odigrali na visokom nivou, zajedno su ubacili 41 poen.Massey 21 uz 5 skokova, Chalmers 20 uz također 5 skokova.

Kod Spartaka koji je odigrao najlošiju utakmicu sezone preko deset poena su išli Patrick Beverley (13) i Pero Antić (14 poena, 9 skokova).Henry Domercant postigao 9 poena uz katastrofalan šut za tri poena 1/8.

Pored Domercanta i Ikonića, naša zemlja je bila zastupljena među sudijskim postava za polufinale.Haris Bijedić je sudio u drugom polufinalu zajednom sa Bultom iz Španije i Mäntylaom iz Finske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti