Ikonić odveo Krku na Final Four
Ikonić je pokretačka snaga Krke

Fiba Eurochallenge cup

Ikonić odveo Krku na Final Four

M. Maksimović

Na krilima našeg reprezentativca Gorana Ikonića, Krka je u trećoj utakmici savladala Lukoil 71:69 čime je osigurala plasman na Final Four Eurochallenge Cupa.Ikonić je sa 17 poena bio prvi strijelac pobjedničkog sastava koji će na završnom turniru igrati protiv Lokomotiv Kubana iz Krasnodara.

Lukoil je bolje otvorio majistoricu, krenuli su gosti sa 8:0, 15:6, ali je Krka serijom 9:0 utakmicu vratila na početak.U nastavku niti jedna ekipa ne uspijeva stvoriti osjetniju prednost, a pitanje pobjednika je riješeno kroz penal završnicu.Dušan Đorđević je bio siguran sa linije slobodnih bacanja, ali se gosti preko Brandona Heatha spuštaju na -1, dvadeset sekundi prije kraja.

Goran Ikonić je pogodio dva presudna bacanja 16 sekundi prije kraja, Đorđević je dodao još jedno za 71:69. Posljednji napad su imali gosti, ali Brandon Heath promašauje posljednju tricu.Uz 17 poena Ikonića, dvocifreni su još samo bili Balažič sa 12 i Dragič sa 10 poena.

Na Final Fouru je Oostende koji je u trećoj utakmici slavio protiv Ventspilsa 70:63.Sredinom posljednje dionice Oostende je poveo 60:44 i pitanje pobjednika u ovom susretu je bilo riješeno. Amerikanac Caleb Green je bio prvi strijelac Oostendea sa 20 poena, Mitchell i Lojeski su bili odmah tu sa po 15 poena. Brandon Hunter kod Ventspilsa 16 poena.

Final Four turnir je na rasporedu 29.aprila i 1.maja a sastaju se Spartak St.Petersburg - Oostende i Krka - Lokomotiv Kuban

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.