Ilyasova se vraća u NBA
Villanueva odlazi nakon tri godine

Bucksi slažu tim za narednu sezonu

Ilyasova se vraća u NBA

Uprava Milwaukee Bucksa donijela je nekoliko odluka koje će uveliko odrediti budućnost kluba u narednim godinama. Dva mlada igrača će potpisati ugovore, dok će jedna od zvijezda kluba Charlie Villanueva već ovoga ljeta napustiti klub.

 

Uprava Millwaukee Bucksa krenula je sa slaganjem momčadi za narednu sezonu. Nakon što su ostali bez odličnog Richarda Jeffersona koji je tradeovan u San Antonio u zamjenu za Brucea Bowena, Fabricia Oberta i Kurtha Thomasa, u Bucksima su donijeli odluke o četiri igrača čija je sudbina bila pod znakom pitanja za narednu NBA sezonu.

Od četiri igrača koji su bili tema sastanka uprave, trojice free agenata i Brandona Jenningsa koji je izabran na draftu, odlučeno je da Ramon Sessions i Ersan Ilyasova ostaju u Bucksima, dok je Charlie Villanueva dobio slobodne ruke i može potražiti novi klub. Sudbina Jenningsa je još nepoznata, u Bucksima su imali u planu ponuditi mu ugovor i ozbiljno računati na njegove usluge, ali je nakon snimke koja je jučer osvanula na Youtubeu, gdje u razgovoru s jednim svojim prijateljem kaže da se nada kako će Sessions dobiti otkaz, a da će on sam svojim kvalitetom iz prve petorke istisnuti Lukea Ridnoura, te kako žali što ga nisu Knicksi uzeli na draftu, njegova budućnost u Bucksima je pod velikim znakom pitanja.

Ramon Sessions je prošle sezone nastupio u 79 mečeva, od čega u 39 kao starter, te je bilježio vrlo dobru statistiku od 12,4 poena i 5,7 asistencija po utakmici što je natjeralo čelnike da mu ponude novi ugovor, koji će biti daleko bogatiji od dosadašnjeg, ali se još ne zna tačna cifra.

Ersan Ilyasova je je izabran u drugom krugu drafta 2005. godine, i u Bucksima je proveo sezonu 2007/2008, ali se nije posebno iskazao, a nije ni imao neku baš veliku minutažu, te je s toga prošlu sezonu proveo u Barceloni u kojoj je odigrao sjajnu sezonu, te osvojio titulu u ACB ligi, što je natjeralo čelnike Bucksa da ga vrate u NBA ligu.

Charlie Villanueva, je u Bucksima proveo prethodne tri sezone i bio je starter na poziciji krilnog centra, prošle sezone bio je jedan od najboljih igrača Bucksa sa prosjekom od 16,2 poena po utakmici, ali nije bio zadovoljan ambicijama kluba, te se odlučio na odlazak u neki klub koji ima šampionske ambicije. Kao 17. pick prve runde izabran je na draftu 2005. godine od strane Toronto Raptorsa, koji su ga godinu dana kasnije mijenjali u Milwaukee. Villanueva je sam donio odluku o napuštanju Bucksa jer je dva dana prije odluke uprave na Twitteru napisao poruku u kojoj se zahvaljuje navijačima, te vlasniku Bucksa Herbu Kohlu na tri nezaboravne sezone provedene u jednomod najhladnijih gradova u SAD-u. Najozbiljniji kandidat za novi klub Villanueve su Cleveland Cavsi, koji bi sastavljanjem Charliea i Shaqa imali jedan od najdominantnijih parova u reketu, te bi konačno mogli krenuti u boj za titulu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.