Ilyasova se vratio u NBA
Ersan Ilyasova vraća se u NBA

Nakon sjajne sezone u Barceloni

Ilyasova se vratio u NBA

Ersan Ilyasova vratio se u NBA. Turski košarkaški reprezentativac napustio je Barcelonu i potpisao za Milwaukee Buckse za koje je već igrao u sezoni 2006/07.

Ilyasova je na NBA draftu izabran 2005. godine, da bi zatim samo jednu godinu proveo na NBA parketima.

U Barceloni je imao sjajnu godinu i po ocjenama košarkaških stručnjaka važi za jednog od najboljih, odnosno najsvestranijih igrača.

Pregovori između Bucksa, Ilyasove i Barcelone trajali su od završnice prošle sezone, da bi na kraju dogovor bio postignut. Finansijski detalji nisu objelodanjeni, ali je činjenica da bi mladi Turčin naredne godine potencijal mogao potvrditi i u najjačoj ligi svijeta.

Prošle sezone je za Barcelonu ubacivao 10,5 poena uz 7,6 skokova te 1,1 ukradenu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.