Ilyasova u Netse, Humphries u Buckse?

Da li će Turčin pridružiti Mirzi u redovima Netsa?

Ilyasova u Netse, Humphries u Buckse?

Turčin Ersan Ilyasova mogao bi od januara postati igrač Brooklyn Netsa, dok bi Bucksi željeli da u suprotnom pravcu krene Kris Humphries.

Netsi su opet zainteresovani za usluge Ersana Ilyasove i traže način kojim bi ga doveli u svoje redove. Osnovno pitanje je koga bi Netsi morali poslati u suprotnom pravcu? Ilyasova ima primanja od 7.9 miliona dolara po sezoni i ugovor na još tri godine. Ne računajući ovu sezonu. Bucksi bi željeli u svojim redovima MarShona Brooksa i Tyshawna Taylora, ali njihovi ugovori su daleko niži od Turčinovog.

 

Jedna od opcija je da u Buckse stigne Kris Humphries koji je sa Netsima potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 24 miliona dolara. Međutim u klubu iz New Yorka i nisu previše zadovoljni njegovim igrama ove sezone. Ni Ilyasovi ne ide pretjerano dobro, a sve češće vrijeme provodi na klupi. Brojke su mu sa prošlogodišnjih 13 poena i 8.9 skokova po susretu pale na 8.8 poena i 5.5 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti