Imamo najkreativniju ideju kako završiti NBA sezonu

Sjajna ideja stigla iz Arizone

Imamo najkreativniju ideju kako završiti NBA sezonu

S. Grebović

Čitav svijet sporta prethodnih dana doslovno je paralizovan zbog pandemije koronavirusa.

U SAD-u su sva sportska takmičenja prekinuta, pa tako i NBA liga koja bi se trebala nastaviti za oko mjesec dana.

"Najmanje 30 dana se neće igrati. Ne možemo biti precizniji u ovom trenutku, ali ovisit će dosta i o tome koliko se brzo virus bude širio", jučer je izjavio Adam Silver, generalni sekretar NBA.

Najjača košarkaška liga svijeta prekinuta je nakon što je otkriveno da su igrači Utah Jazza Rudy Gobert i Donald Michtell zaraženi ovim virusom.

Mnogo je pitanja među kojima je i ono da li će liga uopšte biti nastavljena, a jedan zanmiljiv prijedlog kako prevazići novonastalu krizu stigao je iz redova Phoenix Sunsa.

Naime, tim iz Arizone je predložio da se sezona nastavi tako što će igrači igrati igricu NBA 2K20 umjesto košarkaških utakmica. Oni su angažovali jednog gamera da igra sa njihovim timom, a sinoć su ukrstili koplja sa Dallasom od koga su poraženi sa 150:136.

Izvjesni Antonio Saldivar je igrao sa Sunsima, dok je Mavse vodio njihov predstavnik iz e-sports sektora franšize Lawrence "Bady" Norman. Zanimljiva ideja moramo priznati.

Top Komentari

AmirTenk
ja mislio sta pametno
11 1
Momak
Pa nek samo odigraju manje utakmica i rijesili su problem. Oni svakako imaju jako velik broj meceva godisnje
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi