Na terenu ga "zakačio" reprezentativac Srbije, a nakon meča je po njega došao metalnom šipkom

Haos u Rumuniji

Na terenu ga "zakačio" reprezentativac Srbije, a nakon meča je po njega došao metalnom šipkom

E. Škorić

Košarkaši Cluja su prije tri dana poraženi u gostima od CSM Oradee sa 82:74, a sve je obilježio nezapamćen incident i napad jednog navijača rumunskog tima na igrače.

Bio je ovo meč u kojem su nastupili i neki igrači sa ovih prostora. Za Oradeu igra Nikola Marković, košarkaš iz Srbije, a za Cluj bivši košarkaši Partizana Stefan Birčević i Nemanja Gordić.

Upravo je Marković bio akter incidenta u 13. minuti utakmice, kada je prilikom izlaska iz igre zakačio protivničkog igrača, Kubanca Guzmana koji je tom prilikom pao, a onda krenuo u obračun sa srpskim košarkašem.

Marković je isključen, a ispred hale je sukob nastavljen, kada je Karel Guzman posegao za šipkom kako bi se obračunao sa Markovićem. Ipak, na sreću, to se nije dogodilo.

''Nakon izlaska s terena igrač se nasilnički ponašao. Izašao je iz dvorane, otišao do obližnjeg gradilišta, u ruku uzeo rebrastu šipku i počeo se vraćati u dvoranu. U jednom trenutku ga je zaustavio saigrač, a obezbjeđenje mu je oduzelo predmet'', objavila je policija.

Guzman se potom hladne glave oglasio i poručio: ''Žalim zbog svojih postupaka i želim da se izvinim klubu, svojim saigračima i svima koji su bili tamo. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. I razumijem da ne odražava vrijednosti naše ekipe i sporta. Želim da budem jasan i da kažem da sam bio izazvan od protivnika i člana njihovog stručnog štaba na zagrijavanju. Shvatam da kao košarkaš imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pokazao najgore od sebe", ispričao je kubanski košarkaš.

Na njegovu nesreću, sve je to zabilježila i kamera, a ne sumnjamo da će naknadno biti izrečene kazne za sve aktere ovog nemilog događaja.

Marković je bio drugi najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 18 poena, dok je Amerikanac Neal ubacio 24. Guzman je na terenu proveo samo četiri minute i 18 sekundi, a bivši reprezentativac BiH Nemanja Gordić je u dresu Cluja ubacio 15 poena, ali imao je i osam asistencija te tri skoka.

Obradea je lider na tabeli rumunske košarkaške lige sa 12 pobjeda i samo jednim porazom, dok je Cluj drugi sa omjerom 11-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi