Indiana izjednačila u seriji protiv Atlante
Foto: EPA

Pobjeda Indiane

Indiana izjednačila u seriji protiv Atlante

Midhat Šljivak

Košarkaši Indiana Pacersa savladali su večeras na gostovanju Atlanta Hawkse 91:88, te su tako izjednačili seriju na 2:2.

Dobro su Pacersi otvorili meč. Igrali su zaista odlično u prvoj dionici, a nakon 12 minuta igre imali su prednost od sedam poena 29:22.

Ipak, Hawksi se nisu predavali. Nezaustavljiv je po goste bio Paul Millsap, te su domaći košarkaši  uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Na poluvrijeme se otišlo sa šest poena prednosti u korist Atlante, 48:42.

Međutim, Indiana se vratila u nastavku. Proradio je i Paul George, pa je utakmica bila izuzetno zanimljiva. Dobili su Pacersi ovaj dio igre 24:17, pa se u završnih 12 minuta ušlo s poenom prednosti u njihovu korist, 66:65.

Završna dionica je ponudila dosta uzbuđenja. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali su Pacersi ipak u finišu uspjeli da prelome meč u svoju korist, te da dođu do pobjede i izjednačenja u seriji na 2:2.

Paul George je predvodio Pacerse s 24 poena i 10 skokova, dok je na drugoj strani Paul Millsap ubacio 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti