Indiana nema snage da parira Miamiju, tim s Floride ima 2:0 u seriji

Play-off NBA lige

Indiana nema snage da parira Miamiju, tim s Floride ima 2:0 u seriji

E. Škorić

Košarkaši Miamija slavili su protiv Indiana Pacersa sa 109:100 u drugom susretu prve runde play-offa i imaju sada 2:0 u pobjedama protiv tima iz Indianapolisa.

Iako je Miami bolje otvorio meč, Indiana je uspjela da preokrene sredinom prve četvrtine i da na prvu pauz(ic)u ode sa plus dva.

Dosta su se ekipe smjenjivale u vodstvu tokom drugog perioda igre, a Heat je imao plus šest na pauzi - 51:46.

Od tada, pa do kraja meča, Miami više nije ispuštao vodstvo i na kraju je slavio sigurnu pobjedu, pa je korak bliže plasmanu u drugu rundu play-offa.

Robinson je sa 24 poena predvodio Miami, Dragić je ubacio 20, a Butler 18 poena. Kod Indiane Oladipo je bio najefikasniji s 22 poena, pratili su ga Brogdon i Turner sa po 17, te Warren sa 14 poena.

Stiče se dojam da je Miami prejak za Indianu i da će tim s Floride bez većih problema proći dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi