Indiana povela protiv Miamija, Spursi lako s Clippersima

NBA liga, doigravanje

Indiana povela protiv Miamija, Spursi lako s Clippersima

Edmir Škorić

U polufinalu Istočne konferencije NBA doigravanja Indiana je povela s 2:1 u seriji protiv Miamija. 

Katastrofalan postotak šuta u drugoj utakmici doigravanja zaredom imali su košarkaši Miamija. Šutirali su mizernih 37.2 posto u Indianapolisu, a najkatastrofalniji bio je Dwyane Wade sa 2/13 šutom, dok Shater Battier, član petorke, nije ubacio nijedan od sedam pokušaja.

 

Takav Miami nije mogao do pobjede nad Indianom. Paccersi su bili ubjedljivi, slavivši na kraju sa 94:75. LeBron James je za goste ubacio 22 poena i skupio sedam skokova uz tri assitencije, ali je imao i četiri izgubljene lopte. 

 

Kod Pacersa, Roy Hibbert je bio sjajan sa 19 poena i 18 skokova. Na klupi očajnih gostiju umalo je došlo do fizičkoj okršaja između trenera Erica Spoelstre i Wadea. Kompletnu situaciju smirivali su Udonis Haslem i Juwon Howard. 

 

Četvrta utakmica igra se u nedjelju i ponovo u Indianapolisu. 

 

 

Na Zapadu je San Antonio ponovo deklasirao LA Clipperse. Spursi su pobijedili rezultatom 105:88 i sada imaju 2:0 u seriji. Dominirali su veterani Tim Duncan i Tony Parker. Baš je Francuz na dan utakmice proslavio 30. rođendan i obilježio ga je s 22 poena, pet skokova i pet asistencija. Duncan je ubacio 18 uz pet skokova. Spursima je ovo bila već 16. vezana pobjeda.

 

Blake Griffin je odskakao u redovima loše momčadi iz Los Angelesa. Ubacio je 20 poena. 

 

NBA doigravanje, polufinala:

 

Istočna konferencija

 

Indiana - Miami 94-75

Indiana vodi u seriji 2-1

 

 

Zapadna konferencija

 

San Antonio - LA Clippers 105-88

San Antonio vodi u seriji 2-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti