Indiana slavila u Miamiju

Pacersi poravnali na 1:1

Indiana slavila u Miamiju

Adnan Beganović

U drugom finalnom susretu Istočne konferencije košarkaši Indiane su savladali Miami (97:93, te su seriju poravnali na 1:1.

Indiana Pacersi su uspjeli slaviti u Miamiju. Nakon što su u prvom susretu bili veoma blizu, odnosno nakon što su izgubili u produžetku, sinoć su slavili rezultatom 97:93.

Na taj način Pacersi su preuzeli prednost domaćeg terena i nakon dvije utakmice može se reći da nas očekuje jako zanimljivo finale, a ukupnog pobjednika mogla bi odlučiti i sedma utakmica.

Indidanu su sinoć do pobjede vodili Hibbert sa učinkom od 29 poena i 10 skokova, te George sa 22 poena i šest asistencija.

S druge strane kod Miamija su najbolji bili James, koji je imao učinak od 36 poena, osam skokova i tri asistencije, te Bosh sa 17 poena i pet skokova.

NBA, finale Istočne konferencije:
Miami - Indiana 93:97
U seriji je rezultat 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.