Španci u šoku zbog oproštaja mlade košarkašice: "Pravo je vrijeme da stanem"
Foto - Screenshoot

Španci u šoku zbog oproštaja mlade košarkašice: "Pravo je vrijeme da stanem"

M. Šljivak

Španska javnost ostala je u šoku nakon što je 22-godišnja košarkašica Iris Mbulito odlučila da okonča karijeru.

Iris se na ovaj potez odlučila zbog brojnih problema s povredama, a koji su joj potom uzrokovali i tešku depresiju s kojom se nije znala nositi.

Logičan korak je bio da prestane igrati i da se pobrine za sebe.

"Košarko, vidimo se kasnije. Moram se pobrinuti za svoj um i tijelo", napisala je Mbulito.

"Razmišljala sam da odustanem još od druge godine fakulteta i to zbog problema s povredama i mentalnim zdravljem. Posljednja povreda ramena bila je kap koja je prelila času. Moram se pobrinuti za sebe, imam 22 godine, a već sam imala toliko operacija. Pravo je vrijeme da stanem", istakla je za Marcu ova 22-godišnjakinja.

Zbog povreda je padala u teške depresije.

"U protekle dvije godine patila sam od anksioznosti i depresije. Nisam nikad srela nekog ko je prošao kroz sve ovo i nisam shvatala zašto se sve dešava baš meni. Nisam znala kako da reagujem. Bilo je trenutaka kada sam se bojala izaći na parket zbog povreda".

Njeni problemi počeli su već s 15 godina. Tada joj je teško stradalo koljeno, a zatim su se povrede redale jedna za drugom.

Rano je i otišla u profesionalne vode, pa je tako za Gran Canariju debitovala s 14 godina i šest mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi