Isiah Thomas se vraća

Isiah Thomas se vraća

Isiah Thomas, legendarni košarkaš šampionske generacije Detroit Pistonsa, mogao bih u narednih nekoliko dana preuzeti funkciju predsjednika košarkaškog programa na Florida International Universitetu.

Isiah Thomas će biti upamćen kao odličan igrač, ali i kao najgori predsjednik u historiji New York Knicksa. Nakon što je u decembru 2003. godine, preuzeo čelnu poziciju u legendarnom klubu iz Madison Square Guardena, klub je ostvario najgore rezultate u svojoj bogatoj historiji. Ne samo što je imao katastofalne rezultate, nego je igračima podijelio tako bogate ugovore, da Knicksi do 2010. godine neće moći u svoje redove dovesti ni jedno zvučnije ime zbog dostignutog limita u salary capu.

Pored predsjedničke uloge vodio je Knickse i dvije sezone kao trener ostvarivši skor 56-88.

Od oktobra prošle godine vrijeme je provodio liječeći se od predoziranja pilulama za spavanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.