Ismet Sejfić opet oduševio igrama

Završnica turskog juniorskog prvenstva

Ismet Sejfić opet oduševio igrama

Ovih dana u Trabzonu se održava završnica juniorskog prvenstva Turske za košarkaše, a jedan od igrača koji se najviše istakao u utakmicama grupne faze je mladi bh. košarkaš Ismet Sejfić. 

Nažalost, Sejfićeve odlične igre nisu pratili njegovi suigrači, pa je njegov klub Bornova Beledye doživio tri poraza i tako se oprostio od takmičenja već u grupnoj fazi.

Ipak, naš mladi igrač je skrenuo pažnju na sebe i vjerovatno neće dugo ostati u slaboj Bornovi. U tri utakmice Sejfić je postigao ukupno 54 poena, odnosno 18 po utakmici, te je ostvario 31 skok, odnosno 10.3 po utakmici. 

U prvom kolu je Bornova poražena od Genc Telekoma sa 70:53, a Ismet je za 31 minutu provedenu na parketu upisao 17 poena i 12 skokova. U drugom kolu je Bornova poražena od Tofaša sa 75:63, a nešto skromniji učinak je imao i Sejfić uprkos odličnom procentu šuta.

Za 25:19 minuta upisao je 12 poena i 5 skokova uz šut iz igre 6/6. U trećem kolu je Sejfić opet bio fantastičan iako je Bornova doživjela težak poraz od Oyak Renaulta sa 79:59. Sejfić je na parketu proveo 38 minuta i za to vrijeme je upisao 25 poena i 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.