Ispravili greške iz prvog meča
Elvir Ovčina u dobroj formi

Bosna izborila finale play-offa

Ispravili greške iz prvog meča

Mnogo bolje izdanje nego u prvom meču polufinala play-offa, protiv Sloboda Dite, Bosni je omogućilo ulazak u finale i mogućnost odbrane naslova.

Za razliku od utakmice u Sarajevu, kada je Sloboda imala 23 poena prednosti, u „Mejdanu“ su „studenti“ bili tim koji je diktirao igru i imao prednost većim dijelom da bi u samom finišu domaćin zaprijetio, ali nije mogao ugroziti plasman Sarajlija u finale.

“Do 36. minuta smo igrali na visokom nivou i imali kontrolu utakmice, a onda smo dozvolili domaćinu da sa nekoliko trojki skoro izjednači“, kazao je Vlada Vukoičić, trener Bosne, dodavši da je zadovoljan ishodom.

“Najvažnije je da smo se plasirali u finale i sada ćemo se malo odmoriti i osvežiti kako bi najvažnije duele sezone dočekali što spremniji“, završio je Vukoičić.

Bosninog stratega može radovati cinjenica da se Goran Ikonić vratio u formu i ponovo je onaj stari. Sve bolji je i Vučurović, kao i Ovčina, igrači koji su dosta kuburili sa povredama, ali koji su pokazali da su ozljede prošlost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.