Istok slavio na Zapadu
Dwayne Wade je dobio nagradu MVP-a utakmice

NBA All-Star Game

Istok slavio na Zapadu

Unaprijed se znalo da će rekord po gledanosti jedne NBA All-Star utakmice biti oboren, samo se čekala potvrda koliko će ljudi pohoditi na ovu veliku utakmicu, Amerikanci je zovu više od utakmice.

Na stadionu Dallas Cowboysa u Acringtonu okupilo se tačno 108.713 gledatelja koji su svjedočili pobjedi Istoka nad Zapadom (141:139). Kada su na teren Cowboys stadiona izašli vlasnici Maverricksa Mark Cuban i Cowboysa Jerry Jones i objavili tačan broj posjetitelja stadionom se prolomio veliki aplauz.

Sama zavšnica utakmice bila je više od nego uzbudljiva. Chris Bosh je pet sekundi prije kraja pogodio dva slobodna bacanja i donio prednost Istoku, a u sljedećem napadu Carmelo Anthony je pokušao tricom donijeti pobjedu Zapadu, ali je promašio i pobjeda je otišla na stranu Istoka.

Sjajnom utakmicom Dwayne Wade je zaslužio nagradu MVP-a utakmice. Sjajni šuter Miamija upisao je 28 poena, 11 asistencija i 6 skokova. Wadeu je ovo druga nagrada za MVP-a u karijeri. Prvi je dobio 2006. godine u finalu NBA lige protiv Dallasa, pogađate i tada u Dallasu.

„Imao sam mnogo sreće ovdje u Dallasu. Naravno, 2006. godina posebno se pamti u mom životu. Tada sam ostvario nešto o čemu sam dugo sanjao. Osvojiti NBA naslov je nešto zaista veliko, baš kao i nagradu za MVP-a. Doći ovdje u ovaj grad za mene je nešto posebno“, rekao je nakon utakmice Dwayne Wade.

Pored Wadea u pobjedi Istok aodlični su bili LeBron James sa 25 poena, Chris Bosh sa 23 poena i 10 skokova, Dwight Howard sa 17 poena, dok je dvocifren bio i Joe Johnson sa 10 poena.

U redovima Zapada prvo ime bio je Carmelo Anthony sa 27 poena i 10 skokova, a domaći dečko Dirk Nowitzki je postigao 22 poena. Iako ga je Kobe Bryant bio predvidio za MVP-a utakmice to se nije dogodilo. Billups je dodao 17 poena, Durant 15, Williams 14, Gasol 13, a Stoudemire 12 poena i 10 skokova.

Sljedeći NBA All-Star odigraće se naredne godine u domu LA Lakersa u Staples Centru.

Rezultat:

Istok – Zapad 141:139

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije