Ivan Ivanović završio sezonu
Veliki hendikep za Bosnu

Bosna u novim problemima

Ivan Ivanović završio sezonu

Sezona za najveći košarkaški klub u našoj zemlji odavno nije gore počela. Samo jedna pobjeda iz devet utakmica boli sve one kojima je Bosna u srcu. Na probleme s lošim igrama i rezultatima nadovezao se novi problem.

Za jednog od najboljih igrača našeg viceprvaka Ivana Ivanovića večerašnja utakmica protiv Hemofarma bila je posljednja ove sezone. Naime, ovaj sjajni igrač zbog povrede ligamenata za devet dana ide na operaciju i za njega je okončana ova sezona.

Nema sumnje da će to biti veliki hendikep za Vladu Vukoičića koji se našao u velikim problemima. Finansijska situacija nije najbolja, sezona je uveliko počela, na tržištu nema slobodnih i kvalitetnih igrača, a neko se mora dovesti.

"Našli smo se u jednoj nezgodnoj situaciji. Naime, od petorke koju smo uigravali na pripremama više nema nikoga u timu. Jovanović i Ivanović su povrijeđeni, Vučurović i Ćešković više nisu u klubu, a Mahalbašić također nije tu", kaže prvi čovjek Bosnine struke.

Vlada Vukoičić je svjestan situacije u kojoj se našao. Čovjek pun samopouzdanja, a posebno samokritike, što je jedna od odlika velikih trenera, ne kuka, nego se nada boljim igrama i čvrsto vjeruje u to.

"Nažalost situacija oko Ivanovića je takva kakva jeste. Na njega više ne možemo računati ove sezone. Jasno je da ova konkurencija koju imamo nije dovoljna da iznese sezonu. Moramo dovesti jednu četvorku, to je neminovno, ali situacija na tržištu nije sjajna. Sezona je već počela, tako da je malo slobodnih i kvalitetnih igrača, ali nadam se najboljem", kaže Vukoičić.

Slijedi još nekoliko teških utakmica u NLB ligi, ako uopće možemo govoriti o laganim. Bosna nema rezultate, večerašnja utakmica je pokazala da ima prostora za napredak, ali treba još mnogo rada i truda. Veliki broj mladih igrača čeka svoju priliku za dokazivanjem, ali je sigurno da treba nekoliko pojačanja Bosni, posebno pod košem što je istakao i sam Vlada Vukoičić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije