Ivanović najbolji trener Endese za decembar

Novo priznanje za trofejnog trenera

Ivanović najbolji trener Endese za decembar

Duško Ivanović je imenovan za najboljeg trenera Endesa lige za decembar. Razlog tome su sve četiri pobjede Caje Laboral zabilježene u tom periodu i sada je omjer pobjeda i poraza 10-3.

Alicante i trener tog tima Txus Vidorreta su također bili veoma uspješni i zabilježili su četiri decembarske pobjede, ali je Ivanović pobijedio zbog bolje koš razlike.

Tim iz Vitorije je taj pohod započeo pobjedom nad Lagun Arom (86:74). Nakon toga slijedili su uspjesi protiv Murcije (67:75), Barcelone (71:60) i revanš za ispadanje iz Eurolige protiv Bilbaa (79:80).

Ivanović je je preuzeo tadašnju Tau Ceramicu 2008. godine. Sa njima je radio i u periodu od 2000 do 2005. godine. Zajedno imaju dvije titule prvaka i tri Kupa Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti