Ivanović: Nije bilo dobro u drugom dijelu

Caja ponovo bolja od Maccabija

Ivanović: Nije bilo dobro u drugom dijelu

U derbiju prvog kola Eurolige Caja Laboral je na svom parketu bila bolja od Maccabija sa 94:78. Maccabi je u drugom poluvremenu čak uspio malo smanjiti prednost španskog prvaka, ali više od toga nije moglo.

"Prva utakmica je uvijek teška, ali mislim da smo imali veliki nivo koncentracije. Dobro smo se oporavili nakon povratka iz Amerike. Odlično smo počeli utakmicu, kao u ofanzivi tako i defanzivi, ali nisam zadovoljan nastupom u drugom poluvremenu. Ne mogu se osjećati ugodno zbog igre u drugom dijelu", istakao je trener Caje Duško Ivanović.

U redovima Maccabija nisu bili zadovoljni igrom tokom cijelog meča. Novi trener žutih David Blatt čestitao je Ivanovićevoj ekipi na pobjedi i najavio okretanje narednih mečevima u kojima Maccabi ide na pobjede.

"Čestitam kolegi Ivanoviću i njegovom timu na pobjedi, mislim da su je potpuno zaslužili. Dobro smo radili protekl tri sedmice, ali nažalost nismo igrali protiv ovako jakog protivnika. Da bi se dobila utakmica na terenu ovakovog rivala morate pokazati mnogo više od onog što smo mi pokazali, prije svega mislim na prvo poluvrijeme", rekao je Blatt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.