Ivanović od naredne sedmice u Panathinaikosu
Foto: EPA

Bh. selekotr preuzima prvaka

Ivanović od naredne sedmice u Panathinaikosu

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije BiH, Duško Ivanović, od naredne sedmice će postati trener grčkog velikana Panathinaikosa.

Atinski tim je ove sezone odbranio titulu grčkog prvaka, ali je rukovodstvo Zelenih usprkos tituli koju je osvojio Fragiskos Alvertis, odlučilo da na klupu dovede provjereno trenersko ime.

Odlučili su se na iskusnog crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića, koji će bez obzira na potpis ugovora s Panathinaikosom, ostati i na selektorskoj poziciji.

Ivanović će zvaničan ugovor s grčkim prvakom potpisati tijekom naredne sedmice, a Panathinaikos će mu biti osmi tim u trenerskoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.