Ivanović: Zadovoljan sam rezultatom

Teletović spasio Caja Laboral eliminacije

Ivanović: Zadovoljan sam rezultatom

Kao što se moglo i pretpostaviti, sve oči javnosti bile su uprte u utakmicu Panathinaikosa i Barcelone, a najbolja utakmica na parketu odigrana je u Moskvi između Khimkija i Caja Laborala.

Khimki je slavio u prvoj utakmici u Victoriji sa 82:71, i za prolaz dalje bila im je potrebna bilo kakva pobjeda, dok je samo pobjeda spašavala Caja Laboral. Na kraju je baskijski tim slavio s jedanaest poena (94:83), i sada je zbog više poena u gostima u prednosti, ako eventualno ova dva tima na kraju budu imala isti omjer.

„Bio je ovo veoma važan meč za nas. Bilo nam je jasno da ne smijemo izgubiti utakmicu, ako želimo da nastavimo borbu za četvrtfinale. Khimki je veoma dobar tim s talentovanim igračima i odličnim trenerom. Utakmica je bila veoma komplikovana, pokušali smo dobiti utakmicu s više od jedanaest poena razlike, ali sam zadovoljan i s ovim rezultatom“, rekao je nakon utakmice trener Caja Laborala, Duško Ivanović.

Caja Laboral je u predgrađe Moskve stigao bez prvog centra Tiaga Splittera, a kako je Khimki s Javtokasom upravo tu najjači, niko im nije davao mnogo šansi. Ipak, Ivanović je drugačijom taktikom, šutem izvana preko Teletovića i San Emeterija dobio utakmicu. Nakon utakmice trener Kihimija Sergio Scariolo nije bio pretjerano razočaran.

„Čestitam Caja Laboralu na pobjedi, odigrali su jednu odličnu utakmicu. Znali smo da bez sto posto angažmana ne možemo dobiti jednu ovako dobru ekipu. Odigrali smo veoma lošu odbranu u prvom poluvremenu, onda smo se vratili u meč, ali smo ponovo početkom četvrtog perioda zaigrali lošu odbranu i izgubili meč“, kaže trener ruskog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.