Ivanović: Zaslužili smo pobjedu

Različito rasploženje u Caji i Ciboni

Ivanović: Zaslužili smo pobjedu

Caja Laboral i Cibona su odigrali utakmicu za pamćenje. Nakon produžetka baskijski tim je na krilima odličnog Mirze Teletovića bio bolji od Zagrepčana sa 102:90 i tako izborio plasman u četvrtfinale.

„Bila je ovo utakmica koju moramo zapamtiti. U posljednjim minutama utakmice smo igrali onako kako smo trebali na početku. U početku smo igrali s dosta straha i nervoze i dozvolili smo Ciboni da razvije svoju igru. Na kraju smo zaigrali bolj, agresivniju odbranu i našli smo svoju igru. U produžeku smo odigrali s mnogo vjere u sebe. Ne mislim da je naša pobjeda stvar sreće, nego vjere u sebe, jer ni jednog trenutka nismo odustajali“, sijao je od zadovojstva nakon utakmice trenera Caja Laborala, Duško Ivanović.

S druge strane u redovima Cibone nije bilo previše tuge, ali jeste malo žala što je po ko zna koji pit šansa za plasmanom u četvrtfinale propuštena u posljednjem kolu. Svi igrači Cibone su odigrali na visokom nivou, ali se osjetio nedostatak vanjskog šuta Bojana Bogdanovića.

„Prije svega želim da čestitam domaćinu na pobjedi i plasmanu u četvrtfinale. U posljednje tri minuta smo prestali igrati, promašili smo previše slobodnih bacanja i to na sje koštalo. Protivnik je iskoristio sve naše greške i u posljednjih osam minuta postigao više laganih poena nego za prethodne 33 minute“, rekao je nakon utakmice Velimir Perasović, koji je jedan dio svoje karijere trenirao baskijski tim dok se zvao Tau Ceramica.

Uz Mirzu Teletovića, najbolji igrač pobjedničkog sastava bio je Fernando San Emeterio, koji je u koš Cibone ubacio 17 poena. Nakon utakmice San Emeterio je bio pun hvale na navijače u dvorani.

„Ovakve stvari se mogu dogoditi samo u našoj dvorani u Victoriji. Naši navijači su bili nevjerovatni večeras, nisu nas iznevjerili čak ni kad je izgledalo da je sve gotovo. Uspjeli smo dobiti u produžetku i izboriti četvrtfinale, što je veliki rezultat. Moram pohvaliti Huertasa, koji je odigrao odlično u ključnim trenucima utakmice i u produžetku“.

Najbolji igrač Cibone ove godine je bez sumnje Marko Tomas. Bivši igrač Real Madrida je i sinoć odigrao veliku utakmicu za Cibose, a nakon utakmice nije krio razočarenje porazom.

„Veoma smo razočarani, jer smo izgubili utakmicu. Uvijek je bitno dobiti bilo koju euroligašku utakmicu, čak i ako smo znali da nam pobjeda ništa ne bi značila, jer je Khimki pobijedio velikom razlikom. Kada smo čuli da su oni dobili sa 15 razlike, mi smo vodili 13, i u tom trenutku naši snovi su se raspali“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti