Ivković. Zaslužili smo pobjedu

Ivković. Zaslužili smo pobjedu

U prvoj utakmici nove sezone Eurolige Olympiakos je sa 82:66 bio bolji od Real Madrida. Nakon utakmice je trener pobjedničkog sastava Dušan Ivković istakao kako je zadovoljan igrom i pobjedom svog tima.

"Zaslužili smo pobjedu, s obzirom na sve okolnosti koje su prethodile meču sa Realom. Ovo je bila prva utakmica Eurolige ove sezone, a prije nje smo imali samo jednu zvaničnu utakmicu. U kompletnom sastavu nastupamo tek četiri sedmice, a to je malo vremena da bi igrali onako kako očekujemo", kaže Ivković.

"Očekivali smo od nekih igrača da daju veći doprinos, ali Papanikolau, Kešelj i Mavrokefalidis u drugoj četvrtini nisu bili na pravom nivou, pa smo imali sreće što smo prvo poluvrijeme riješili u svoju korist. Zadovoljan sam zato što smo uspjeli da ostvarimo dominaciju na centarskim pozicijama, gdje su Nesterovič i Bourousis uradili sjajan posao protiv Tomića i Reyesa", rekao je Dušan Ivković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti