Iz Slavije optužuju KSBiH

Ko nas vodi, ne trebamo mnogo ni očekivati

Iz Slavije optužuju KSBiH

Adnan Beganović

Problemima u bh. košarci ne nazire se kraj, no s obzirom ko nam je vodio i ko nam trenutno vodi Košarkaši savez, ne smijemo ni očekivati mnogo.

Košarkaški savez grca u dugovima, Liga 13 je zanimljiva samo onima koji su odlučili da se ista igra, a veliko je pitanje da li će 13 klubova i završiti takmičenje.

Podsjetimo, Slaviji nije dozvoljeno da igra u 9. kolu protiv Čelika jer nije uplatila drugu ratu kotizacije u visini od 3.000 KM.

Rekli bi smo sasvim logična odluka Košarkaškog saveza BiH, no oglasili su se i čelni ljudi Slavije, pa priča poprima neke druge dimenzije.

"Prema odluci Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, dug smo morali izmiriti do 30. novembra i koliko znam, većina klubova to nije učinila. Nakon toga nije bilo druge odluke pa me čudi kako je rok produžen za dva dana. Sumnjamo da je to urađeno samoinicijativno. Imali smo novac u petak navečer, ali su gospoda iz KSBiH ugasila telefone i nismo mogli uspostaviti kontakt", rekao je za Dnevni avaz predsjednik Slavije Zdravko Šavija.

"Nakon sjednice Predsjedništva kluba oglasit ćemo se u javnost. Ima tu mnogo toga da se iznese u javnost o radu čelnika KSBiH. Između ostalog i o tome kako su nastali dugovi od kojih se neki bez osnova stavljaju na teret klubova", dodao je Šavija.

Podsjetimo, SportSport.ba je pred početak sezone ponudio KSBiH da besplatno izradi softwarsko rješenje koje bi koristio i Savez, a od kojeg bi najviše koristi imali zaljubljenici u bh. košarku, no generalni sekretar KSBiH ili samoproglašeni borac za opstanak bh. košarke Harun Mahmutović nam je poslao odbijenicu jer prema njegovom stručnom i mišljenju njemu nadređenih, to nije bilo u interesu košarke.

Toliko o onima koji brinu u bh. klupskoj košarci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.