Iznenađenje u Zenici
Sloboda se okliznula u Zenici

Liga 13 BiH, 19. kolo

Iznenađenje u Zenici

Veliko iznenađenje priredili su košarkaši Viteza koji su večeras u Zenici, u 19. kolu Lige 13 BiH nadigrali favorizovanu Sloboda Ditu sa 81:77. Imali su domaćini imperativ zbog bijega iz zone ispadanja, ali je kvalitet gostiju ipak garantovao da će pobjeda otići u Tuzlu.

Veliki korak ka Ligi 8, odnosno drugom dijelu sezone u kojoj će se odlučivati o novom prvaku BiH napravili su košarkaši Mladosti koji su i drugi put ove sezone savladali Slaviju.

Ovaj put u Mrkonjić Gradu rezultat je glasio 78:56, a sastav iz Istočnog Sarajeva do kraja prvog dijela takmičenja imaće jako težak zadatak da izbjegne doigravanje za opstanak.
Igokea Partizan u trećem meču koji se igrao večeras bez problema je nadigrala slabi tim Hercegovca iz Bileće koji nije mogao parirati razigranim domaćinima.
Preostala dva duela 19 runde igraće se u srijedu u Grudama i četvrtak u Trebinju.

Rezultati
Vitez - Sloboda Dita 81:77, Mladost - Slavija 78:56, Igokea Partizan - Hercegovac 96:56. Grude - Posušje igraju u srijedu, a u četvrtak SL IAT Leotar - Borac Nektar. Slobodne su ekipe Široki Eroneta i Zrinjskog HTM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti