Izraelac Pnini i FMP raskinuli ugovor
Pnini pružio dosta manje od očekivanja

Izraelac Pnini i FMP raskinuli ugovor

A. Beganović
Teme:

Izraelski košarkaški reprezentativac, Guy Pnini i FMP sporazumno su raskiniuli ugovor. Pnini je najavljivan kao veliko pojačanje, ali nije opravdao tu ulogu.

Guy Pnini je na početku sezone neočekivano došao u FMP jer je u prošloj sezoni dok je još bio pod ugovorom sa Hapoelom potpisao za Maccabi što mu je automatski donjelo suspenziju na jednu godinu prema pravilima izraelskog košarkaškog saveza.

Kako Pnini nije htio pauzirati godinu dana, sasvim neočekivano se pojavila solucija za dolazak u FMP gdje je predstavljen kao veliko pojačanje. Međutim, nedovoljno psihički i fizički spreman, Pnini je pružao dosta loše partije pa su čelni ljudi FMP-a predložili sporazumni raskid ugovora, na šta je izraelski reprezentativac i pristao.

Pnini je u NLB ligi nastupao prosječno 23 minute i ubacivao osam poena uz tri skoka u prosjeku.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.