Izraelci košarkaško prvenstvo nastavljaju u junu

Prvenstvo će završiti do kraja jula

Izraelci košarkaško prvenstvo nastavljaju u junu

Košarkaški savez i vlada Izraela donijeli su odluku da će se košarkaško prvenstvo te zemlje nastaviti 22. juna. 

Bez puno gubljenja vremena, nakon što je utvrđeno da će skoro biti postignuti svi uvjeti za nastavak, skrojen je i plan nastavka.

Do 17. maja će biti završeni svi organizacijski planovi nakon čega će košarkaši krenuti u dvotjednu izolaciju. Već 1.06. klubovi će ući u svoje dvorane i krenuti s treniranjem, a 22. juna krenut će s odigravanjem utakmica 22. kola. 

Treći krug prvenstva bit će skraćen a doigravanje će krenuti od četvrtfinala koje će se igrati na tri dobivene utakmice. Zadnji vikend jula na programu će biti Final Four. Svaki tim igrat će domaće utakmice u svojoj dvorani bez gledatelja, a sve ekipe odigrat će po dvije utakmice tjedno. 

Top Komentari

TIGAR
hu ker mada faka israelsku ligu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi