Jabari Bird uhapšen zbog obiteljskog nasilja

Priveden zbog optužbi za napad na djevojku

Jabari Bird uhapšen zbog obiteljskog nasilja

Jabari Bird 24-godišnji bek Boston Celticsa priveden je u policiju zbog optužbi da je zlostavljao svoju djevojku u svom domu u Bostonu. Optužen je da je vlstitu djevojku satima maltretirao i zlostavljao, te da ju je unutar tog vremena nekoliko puta i davio.

U optužnici stoji da je nesretna djevojka izgubila svijest a kada je došla sebi da ju je Jabari nekoliko puta udario nogom u stomak. Bird će poslije ovog incidenta biti podvrgnut psihijatrijskom vještačenju jer je procijenjeno da se radi o nekoj vrsti mentalnog poremećaja.

Također mu je određena i jamčevina u visini od 100.000 dolara a Celticsi njegov povratak na treninge i teren, ovisno o raspletu slučaja, očekuju 25.oktobra ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi