Jabbarova lista bez Petrovića, Kukoča...
Oduševio i legendarnog Jabbara: Pau Gasol

Legendarni centar se oglasio

Jabbarova lista bez Petrovića, Kukoča...

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, legendarni centar Kareem Abdul-Jabbar (62), za internet stranicu Interbasket.net nabrojao je deset najbolji neameričkih košarkaša svih vremena u NBA ligi.

Na prvo mjesto Jabbar je stavio Španca Pau Gasola:

»On je prvi visoki igrač iz Europe koji je pod košem igrao na način koji me impresionirao, kao i veliku većinu američke publike», istakao je Jabbar, a prenosi index.hr.

Većina igrača su još aktivni, a među njima nema igrača sa prostora našeg regiona. Velikog Dražena Petrovića ili Tonija Kukoča, kao ni Vlade Divca i Stojakovića. Na listi nema ni Sabonisa, ali ni Yao Minga.

«Yao jeste jedan od najdominantnijih centara, ali su njegovu karijeru pratile ozljede», pojasnio je Jabbar koji je u NBA ligi nastupao punih 20 godina, za koje vrijeme je postigao 38.387 koševa. Osvojio je šest naslova prvaka.

Lista 10 najboljih:
1. Pau Gasol (LA Lakers, Španija), 2. Detlef Schrempf (Seattle, Njemačka), 3. Tony Parker (San Antonio, Francuska), 4. Emanuel Ginobili (San Antonio, Argentina), 5. Steve Nash (Phoenix, Kanada), 6. Dirk Nowitzki (Dallas, Njemačka), 7. Linas Kleiza (Denver, Litvanija), 8. Marcin Gortat (Orlando, Poljska), 9. Luis Scola (Houston, Argentina), 10. Rudy Fernandez (Portland, Španija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.