Jackson: Anthony je želio biti vođa, ali nisam siguran da je razumio kako da to bude
FOTO - EPA

Jackson: Anthony je želio biti vođa, ali nisam siguran da je razumio kako da to bude

Adnan Beganović

Jedan od najboljih košarkaških trenera svih vremena i nekadašnji predsjednik New York Nicksa, Phil Jackson, govorio je o svom odnosu sa Carmelom Anthonyjem.

Carmelo Anthony je nakon sedam godina provedenih u Nicksima 2017. godine trejdovan u Oklahoma City, a sve do danas mnogo se špekulisalo o razlozima njegovog dolaska iz Nicksa.

Objasnio je Jackson, tadašnji prvi čovjek kluba iz New Yorka zbog čega je došlo do trejda, a vjerovatno se njegovo objašnjene neće svidjeti Anthonyju.

"Melo je želio biti vođa, ali nisam siguran da je potpuno razumio kako biti vođa kao igrač. I čini mi se da je snaga njegove osobnosti prestrašila neke trenere koji su trenirali ekipu. Sukladno tome, nije postojao koji je trebao postojati između trenera i igrača", izjavio je Jackson.

"Koliko god sam se trudio da promijenim stvari, odnosno da koristim svoja vlastita uvjerenja, mislim da jednostavno nismo bili dovoljno blizu rješenja u ovoj situaciji", dodao je legendarni trener.

Top Komentari

komshija
Klosarski pristup vođe nigdje ne pali
2 0
Kuuler
E cuj new york NICKS :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi