Jackson: Barcelona je daleko od NBA nivoa

Jackson: Barcelona je daleko od NBA nivoa

Uprkos pobjedi Barcelone u sinoćnjoj prijateljskoj utakmici protiv LA Lakersa (92:88) trener Lakersa Phil Jackson smatra da je Barcelona, ipak, daleko od nivoa NBA lige.

"Barcelona nije na nivou potrebnom da bi mogla igrati u NBA ligi. Igrali su dobro u četvrtak, ali daleko je to od razine našeg takmičenja u kojem se igra toliki broj utakmica, praktično svaki drugi dan", kaže Phil Jackson.

Osvajač 11 naslova NBA prvaka kaže da igrači Barcelone imaju kvalitet, ali da nemaju fizičke mogućnosti za izdržati ritam od 82 utakmice koliko traje regularna NBA sezona. Ipak, Jackson nije krio da je Barcelona sinoć nadigrala njegov tim.

"Barcelonini igrači nemaju fizičke kapacitete poput naših. Ne želim ih podcijeniti, igrali su vrlo dobro protiv nas, ali ipak to nije razina za NBA ligu. Znali smo da Barcelona igra čvrsto. Pau Gasol u drugom poluvremenu nije mogao do koša zahvaljujući defenzivnoj igri domaćina", rekao je Jackson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti