Jackson: Timski rad donosi trofeje

Jackson: Timski rad donosi trofeje

Trener LA Lakersa Phil Jackson kaže kako je Miami doveo odlične igrače u svoje redove ovog ljeta, ali da to ne znači da će postati prvaci, jer talenat ne donosi uvijek i trofeje.

"Nema sumnje da su doveli odlične igrače, ali to ne znači da će biti prvaci. Tim koji pokaže najbolju timsku igru osvaja naslov prvaka. Nadam se da će Lakersi ponovo dokazati kvalitet. Ali, ako se brzo ujedine u tim, onda mogu do uspjeha", kaže trener koji je osvojio 11 od posljednjih 20 naslova prvaka.

Phil Jackson je naveo jedan primjer iz prošlosti kada je nekoliko odličnih igrača igralo u jednom timu, a nisu uspjeli uzeti naslov prvaka. Jackson misli da bi se isto moglo desiti Wadeu, Boshu i Jamesu u Miamiju.

"Uvijek se sjetim kada je Wilt Chamberlain tradeovan iz Philadelphije u LA. Tada su zajedno igrali on, Elgin Baylor i Jerry West, igrali su zajedno četiri sezone i nisu osvojili ništa. Samo timski rad donosi trofeje, talenat vrlo rijetko", kaže Phil Jackson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti