Jacksonu 50 miliona dolara za klupu Knicksa!?

Povratak Jacksona u New York?

Jacksonu 50 miliona dolara za klupu Knicksa!?

Prema nezvaničnim informacijama New York Knicksi su spremni ponuditi nekadašnjem treneru Chicago Bullsa i Los Angeles Lakersa 50 miliona razloga da prekine svoje mirne penzionerske dane.

Ovakve glasine su sve učestalije kada su u pitanju izvori iz SAD-a. Očito se košarkaška euforija u "Velikoj jabuci" želi nastaviti, a bit će akuelna ukoliko New York ne uspije ostvariti plasman u drugi krug doigravanja.

 

Navodno bi za četiri godine ugovora "Zen-Master" sa osvojenih 11 NBA šampionata trebao inkasirati 50 miliona dolara.

 

Interesantno je i to da je Phil Jackson već jednom i bio u Knicksima, ali kao igrač kada je 1966. godine draftovan u tim iz New Yorka.

 

Ovakve glasine su postojale i 1999. i 2005. godine, ali oba puta je na ponudu New York Knicksa odgovorio potpisom za Lakerse. Očito je da izlasci sa Jeanie Buss mnogo utiču na odluke Jacksona. Jeanie je naime, kćerka Jerry Bussa, vlasnika Lakersa.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti