Jamal Crawford u Phoenixu
U 38-oj godini neuništivi Jamal Crawford našao je novi klub. Predstojeću sezonu provest će kod Igora Kokoškova u Phoenix Sunsima.

Igor Kokoškov računa na Crawforda u rotaciji

Jamal Crawford u Phoenixu

Jedan od trenutno najstarijih košarkaša u NBA ligi Jamal Crawford ne namjerava završavati svoju sjajnu karijeru. Neuništivi momak iz Seattlea zaigrat će za svoj osmi NBA klub, a to će biti Phoenix Sunsi čiji je trener Igor Kokoškov jako želio vidjeti Crawforda u svom timu.

Crawfordu će ova sezona biti jubilarna dvadeseta u karijeri, a kroz protekle godine ovaj košarkaš je na uistinu impresivnih 15 poena prosječno u najjačoj ligi svijeta. Prošlu sezonu igrao je u Clippersima koju je završio s 10.3 koša prosječno.

Ipak, najbolje dane Jamal je proveo u Knicksima za koje je nastupao od 2004-2008 godine i najbolje brojke ostvario je upravo u franšizi iz New Yorka. Kroz karijeru je još nastupao za Chicago, Golden State, Atlantu, Portland i Minnesottu i gdje je god igrao ostavio je veliki trag.

Devet od devetnaest sezona koje je proveo u NBA igrao je u play offu a tamo je na prosjeku od 14.6 koševa. Iako u poznim godinama ovaj košarkaš će biti pravo pojačanje za mladu i potentnu momčad Sunsa kojoj je prijeko potreban ovako iskusan košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi